Puheeni Tampereen Pridessa

Lauantai 9.6.2018 klo 22:14 - Pekka

Vein tänään Tampereen kaupungin tervehdyksen Pirkanmaan Pride-juhlaan. Tässä puheeni:

Hyvä sateenkaariväki! Mahtavaa nähdä teitä täällä tänään näin paljon!

Tampereen kaupungin puolesta minulla on ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Pirkanmaan Prideihin juhlimaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Tampere on menestynyt monella mittatarilla mitattuna. Merkittävä vetovoimatekijä on monipuolinen kaupunkikulttuuri ja kulttuuritarjonta. Meillä on festivaaleja, teatteria, musiikkia, on tapahtumia ja pöhinää, ihmisten kanssa käymistä ja kohtaamista. Tampere Pride on yksi niistä.

Kaikilla meillä on oma sukupuoli-identiteetti ja sen mukaan seksuaalinen suuntautuminen. On miehiä, naisia, osa on siitä välistä tai jotain aivan muuta. Ja hyvä niin.

Tampereen kaupungin puolesta asia on täysin selvä. Kaupunki ei hyväksy syrjintää missään muodossa ja kokee kaikki vähemmistöt rikkautena. Kaupunki on hyväksynyt yhdenvertaisuussuunnitelman, joka koskee kaikkia syrjintäperusteita. Tampereen kaupunki pyrkii edistämään yhdenvertaisuuden toteutumista toiminnassaan, estämään syrjintää kaikissa muodoissaan ja puuttumaan havaittuun tai ilmoitettuun syrjintään. Tämä koskee sekä henkilöstöä että palvelujen käyttäjiä.

Viimeaikaiset ikävät ja osin käsittämättämät tapahtumat, Ratinan kauppakeskuksen suhtautuminen Pride-kulkueeseen ja Porin Jazzien toimitusjohtajan kommentit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan, osoittavat, ettei maailma ole vielä valmis yhdenvertaisuuden osalta. Valitettavasti työtä riittää meille kaikille! SETA:n toiminta ja näkyvät Pride-kulkueet ovat edesauttaneet suhtautumisessa niin seksuaalisuuteen yleensä kuin tasa-arvoisuuteen. Pridella on oma keskeinen ja perusteltu paikkansa yhdenvertaisuustyön eturintamassa. Olen ylpeä teistä kaikista, jotka olette mukana ja annatte oman panoksenne tälle yhteiskunnallisesti merkittävälle toiminnalle!

Näillä sanoilla julistan Tampereen kaupungin virallisen sateenkaarirauhan. Toivotan tapahtumallenne menestystä ja Hyvää Kesää kaikille osanottajille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdenvertaisuus, Pride, Tampere