Vihapuheeseen puututtiin

Share |

Perjantai 8.4.2016 klo 8.30 - Pekka


Perussuomalaisten varavaltuutettu ja maakuntahallituksen jäsen terhi Kiemunki on päässyt otsikoihin käsittämättömillä lausunnoillaa. Ennen pääsiäistä hän hyökkäsi sosiaalisessa mediassa muslimilapsia vastaan ja pääsiäisen jälkeen hänen blogikirjoituksensa oli avointa vihapuhetta islamia vastaan.

Otin kantaa Kiemungin toimintaan maanantaina maakuntavaltuustossa. Totesin seuraavaa: "Maakuntahallituksen jäsen Terhi Kiemunki on esittänyt sosiaalisessa mediassa ja blogikirjoituksena mielipiteitä, jotka mielestäni eivät sovi useita  luottamustoimia hoitavalle henkilölle. Kiemunki halventaa kannanotoissaan ihmisiä etnisen taustan ja uskonnon perusteella, ja siten lietsoo perusteetonta pelkoa ja ennakkoluuloja. Paheksun syvästi Kiemungin käytöstä. Perussuomalaisten on otettava kantaa Kiemungin toimintaan ja tehtävä tarvittavat johtopäätökset asian suhteen. Muut puolueet tuomitsevat Kiemungin käytöksen."

Viikon aikana laadimme myös yhdessä neljän muun valtuustoryhmän kanssa kannanoton, jossa tuomitsimme Kiemungin toiminnan. Allekirjoittajiksi tulivat Kokoomuksen ja RKP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien ryhmät. Tänään Aamulehdessä kerrottiin, että Suomen Eduskunta on antanut varoituksen Kiemungille epäsopivasta käytöksestä.

Pidän erittäin tärkeänä, että Kiemungin toimintaan on puututtu näin laajasti. Olen pelännyt, että kun erilaisia vihapuheita ja rasistisia kannanottoja tulee jatkuvasti, kynnys puuttua asioihin kasvaa. Lopulta olisimme hiljaisesti hyväksymässä avoimen rasismin. Näin ei saa käydä. Historia on osoittanut, että ääriliikkeiden kannattajia on aina. Heistä tuskin koskaan päästään eroon. mutta kansan hiljainen enemmistö ratkaisee annetaanko heidän vaikuttaa yhteiskuntaamme ja elämäntapaamme. 

Puheenvuoroni ja yhteinen kannanotto tuskin muuttaa Kiemungin ja hänen hengenheimolaisten ajatusmaailmaa. Suuntasimmekin kannanotot kansan syveille riveille. Toivottavasti he havahtuvat tilanteeseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini