Taidemuseon kehittäminen vihdoin käyntiin

Share |

Perjantai 8.4.2016 klo 12.30 - Pekka


Museoiden kehittämisestä ja erityisesti tilaratkaisuista on käyty viime vuosien kuluessa laajaa keskustelua ja esitetty vaihtoehtoisia ratkaisuja.Tilaratkaisut järjestyvät yksi kerrallaan. Tampereen taidemuseon Muumilaakson sijoittamisesta Tampere-taloon päätettiin kaksi vuotta sitten. Sara Hildénin taidemuseon tilaratkaisuja selvitetään ja arvioidaan erikseen sekä vireillä olevissa että tulevissa kaavoissa ja maankäytön suunnitelmissa.

Olen ollut matkan varrella ideoimassa Tampereen taidemuseon kehittämistä. Asia etenee vihdoin. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on nimittänyt ohjausryhmän käynnistämään Tampereen taidemuseon ja sen lähiympäristön suunnittelun.

Toimin ohjausryhmän puheenjohtaja. Kulttuuriasioista vastaava apulaispormestari on mukana ja kaupungin virkamiehiä. Lisäksi ohjausryhmään tulee asiantuntijajäseniksi Tampereen Kulttuuriyhdistyksen, Tampereen taidemuseon ystävien, Tampereen taideyhdistyksen, Pyynikin asukasyhdistyksen sekä Pispalan-Pyynikin yrittäjien puheenjohtajat.  

Arkkitehtikilpailuun liitetään ideasuunnitelman laatiminen Pyynikintorin sekä museota ympäröivän alueen kehittämisestä. Olen tyytyväinen, että suunnittelukilpailu saadaan liikkeelle. Niin taidemuseon kuin Pyynikintorin kehittäminen ovat monella tapaa tärkeintä asioita läntisen keskustan kehityksen ja vetovoiman kannalta. Toivottavasti löydämme luovia ratkaisuja, joita voidaan myöhäisemässä vaiheessa viedä eteenpäin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini