Hallitus tukee ratikkaa

Share |

Keskiviikko 6.4.2016 klo 14.20 - Pekka


Hallitus teki kerrankin upean päätöksen, kun se päätti rahoittaa Tampereen raitiotietä 30 prosentin osuudella. SSS-hallituksen päätökset ovat olleet usein ikäviä tavallisille palkansaajille ja yhteiskunnan hiekompiosaisille. Myös pääkaupunkipainotteisuus on näkynyt päätöksissä. Esimerkiksi Raide-Jokerille luvattiin rahat lähes kättelyssä, vaikka hanke on hyöty-kustannussuhteeltaan paljon kannattamattomampi kuin Tampereen raitiotie.

En ota hallituksen politiikkaan muutoin kantaa, mutta myönteinen ratikkapäätös on loistava ratkaisu. Hallitus myötävaikuttaa yhteensä 7 miljardin tuleviin talonrakennusinvestointeihin. Pelkästään ratikan infran rakentamisen myönteiset työllisyysvaikutukset ovat 3000 henkilötyövuotta. Tällaista boostia tarvitsemme juuri Tampereella, jossa työttömyysaste on 19 prosenttia eli suurten kaupunkien kärkeä.

Hallituksen päätöksellä on kauaskantoiset vaikutukset. Raitiotien myötä Tampere siirtyy kaupunkikehityksessään aivan uudelle tasolle kansallisesti ja kansainvälisesti. Raitiotie mahdollistaa tehokkaan, mutta samalla viihtyisän kaupunkirakenteen. Asuntorakentaminen saa lisää vauhtia ja esimerkiksi kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle syntyy huimasti enemmän tontteja hyvien liikenneyhteyksien varrelta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini