Joko voidaan huokaista?

Share |

Sunnuntai 11.4.2021 klo 21:08 - Pekka


Pääsiäinen näyttää olleen taitekohta koronaepidemian kehityksessä. Pääsiäisen jälkeen uusia tartuntoja on tullut noin puolet maaliskuun päivittäisistä määristä. Viime päivinä Suomessa on ollut 300-400 tartuntaa päivässä, kun maaliskuussa tartuntoja oli noin 500-900 päivittäin. Suunta on siis alaspäin. Samoin sairaalahoidossa olevien määrä on tippunut 10 päivän aikana lähes neljänneksellä.

Rokotukset ovat vihdoin alkaneet edetä. Tällä hetkellä 1,1 miljoonaa suomalaista on saanut rokotteen, joka vastaa noin 20 prosenttia rokotettavien määrästä. THL:n arvion mukaan rokotteita pitäisi saapua lähiviikkoina yli 200 000 kpl viikossa. Näin ollen kesäkuuhun mennessä rokotettujen määrä nousee jo lähelle kolmea miljoonaa.

Taudille on ollut tyypillistä vaikea ennustettavuus. Epidemian kehityksessä on ollut kiihtymisvaiheita ja suvantovaiheita. Mitä tahansa voi siis vielä tapahtua. Mutta optimistin on pakkoa kysyä, voitaisiinko nyt jo huokaista. Pahin näyttäisi olevan ohi. Lisäksi kesän lähestyminen ja UV-säteilyn määrän kasvu heikentää viruksen luontaista leviämistä.

Nyt täytyy vain sinnitellä muutama kuukausi ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Kesän aikana, elämä alkaa palata raiteilleen. Ensi syksy näyttää sitten totuuden viruksen kannalta. Onko se voitettu, vai palaako se kolmannen kerran keskuuteemme. Toivottavasti ei.

Avainsanat: korona


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini