Ei perusteita lomautuksille

Share |

Perjantai 27.2.2015 klo 14.50 - Pekka


Ohessa tänään julkaistu tiedotteeni lomautuksista:

"SDP:n Pekka Salmi:

Ei perusteita lomautuksille

Tampereen kaupungin vuoden 2014 tilinpäätösennuste kertoo, että ilman satunnaisia kuluja tilikauden tulos on vain 4,9 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vielä välitilinpäätöksessä elokuussa 2014 tuloksen ennustettiin jäävän 44 miljoonaa euroa miinukselle.

-         Olosuhteisiin nähden hyvä tilanne kertoo siitä, että kaupungin koko organisaatio on käärinyt hihat ja alkanut sopeuttaa toimintaansa kireään talouteen. Tässä tilanteessa lomautuksiin ei ole perusteita, vaan hyvää kehitystä tulee jatkaa, linjaa Tampereen sd. valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.

Salmi näkee ilmassa leijuva lomautuksen uhan heikentävän talouden sopeutustoimia.

-         Työntekijät odottavat ratkaisua puoleen tai toiseen. Esimerkiksi palkattomia vapaita ei pidetä ennen kuin tiedetään, tuleeko pakkolomaa vai ei. Palkattomien vapaiden vaikutus on kuitenkin useita miljoonia euroja vuodessa. Kaipaan kaupunginhallitukselta selkeää linjausta lomautuksiin, jotta porina työpaikoilla saadaan loppumaan, ja pystytään jälleen keskittymään perusasioihin, sanoo Salmi.

Kaupunginhallitus käsittelee tilinpäätösennustetta maanantaina 2.3.2015. Kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle esitetään, että tilinpäätöksen hyväksymisen yhteydessä päätetään ottaa käyttöön kaupungin henkilöstölle tarkoitettu liikuntaseteli. Liikuntasetelin arvo on 100 euroa vuodessa henkilöä kohden.

-         Liikuntaseteli on tärkeä kädenojennus henkilöstön suuntaan. Isoin kiitos saavutetuista säästöistä kuuluu kaupungin henkilökunnalle. Samalla liikuntaseteli kannustaa liikkumaan ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnista ja sitä kautta työssä jaksamisesta, iloitsee Salmi.

 

Lisätietoja:

 

SD. valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi, puh. 050 565 8898.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini