Tampereen seudun päätöksentekoon uutta puhtia

Share |

Sunnuntai 1.4.2012 klo 13.24 - Pekka


Tampereen Demarit hyväksyivät torstaina laatimani kannanoton koskien seudullisen yhteistyön uudistamista. Meidän kantamme on, että yhtenäistä peruskuntaa ei Tampereen seudulle tunnu syntyvän, joten täytyy kehittää jotain muuta. Tietyissä laajoissa koko seutua koskevissa asioissa päätösvalta tulisi siirtää esim. vaaleissa valitulle seutuvaltuustovaltuustolle. Itsenäiset peruskunnat päättäisivät edelleen peruspalveluista.

 

"Tampereen Sosialidemokraatit:
Päätöksenteon rakenteita uudistettava Tampereen seutukunnalla

Tampereen Sosialidemokraattien mielestä Tampereen seutukunnalla tarvitaan nykyistä tiiviimpää ja tehokkaampaa kuntayhteistyötä. Hallinnolliset rajat ovat esteenä seutukunnan kehitykselle. Nykyisellä kuntayhteistyöllä ei ole saavutettu riittävästi tuloksia ja päätöksenteko on tehotonta.

Tampereen seutukunta muodostaa toiminnallisen ja taloudellisen kokonaisuuden. Olisi luontevaa, että Tampereen seutukunnasta muodostettaisiin yhtenäinen peruskunta. Uusi peruskunta olisi vetovoimainen ja taloudellisesti vahva. Suuri kuntakoko mahdollistaisi paremmat resurssit uusia työpaikkoja synnyttävien tulevaisuusinvestointien käynnistämiseen, toimivan infrastruktuurin ja liikenteen, laadukkaamman koulutuksen ja terveydenhuollon sekä aktiivisen elinkeinopolitiikan kehittämiseen.

Tampereen naapurikunnissa on kuitenkin suhtauduttu torjuvasti kuntaliitoksiin. Naapurikunnat haluavat säilyä itsenäisinä. SDP on linjannut, ettei se kannata pakkoliitoksia. Kuntaliitoksia on hyvä selvittää, mutta edellä mainituista syistä on aihetta epäillä niiden toteutumismahdollisuuksia.

Mikäli yhtenäistä peruskuntaa ei muodostu Tampereen seutukunnalle, on alueen päätöksenteon rakenteita uudistettava siten, että alueen maankäytöstä, liikenteestä, asumisesta, toisen asteen koulutuksesta ja erikoissairaanhoidosta voidaan päättää vaaleilla valitussa luottamustoimielimessä. Itsenäiset kunnat vastaisivat edelleen peruspalveluiden järjestämisestä.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee kaupungin lausuntoa kuntauudistukseen 2.4. ja kaupunginvaltuusto 16.4. kokouksessaan.

 

Lisätietoja:

Tampereen Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry
Atanas Aleksovski
puheenjohtaja
puh. 050 3727935"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini