Bussiliikenteestä syntyi ratkaisu

Share |

Keskiviikko 4.4.2012 klo 23.06 - Pekka


Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti tänään talvikauden 2012-2013 bussiliikenteestä. Päätöstä edelsi kova vääntö Länsi-Tampereen liikenteen palvelutasosta. Alkuperäisessä virkamiesesityksessä Ikurin bussiliikenteen vuorotiheys olisi puolittunut ja reitin osalta oltaisiin siirrytty Lielahden kautta Paasikiventielle. Linjan nro 13 olisi korvannut linja nro 21. Lamminpäässä oltaisiin puolestaan jääty pelkästään Länsilinjojen varaan Ylöjärventien läheisyydessä, koska linja nro 18 ei kulje enää Lamminpään kautta. Kuntalaisten palauteryöppy oli odotusti aika kriittistä palvelutason heikennyksiä kohtaan. 

Pohdin pitkään tilannetta ja päädyin tekemään lautakunnan kokouksessa vastaesityksen, jolla saataisiin parannuksia tehtyyn virkamiesesitykseen. Esitin seuraavaa:

"Linja nro 36:n reitti kulkee aamuisin Myllypurosta Keskustorille reittiä Kolmihaarankatu-Teollisuustie-Myllypuronkatu-Ikurintie-Tesomankatu ja iltapäivisin ruuhka-aikaan reitti kulkee Keskustorilta Myllypuroon reittiä Tesomankatu-Ikurintie-Myllypuronkatu-Teollisuustie-Kolmihaarankatu, 

 Lisäksi lautakunta edellyttää, että Länsilinjat Oy:n kanssa neuvotellaan Lamminpään bussiliikenteen vuorotiheyden parantamiseksi arki-iltaisin ja viikonloppuisin, ja että Lamminpään kautta kulkeva liikenne olisi kalustoltaan paremmin kaupunkiliikenteeseen sopivaa."

Bussi nro 36 tuo siis ruuhka-aikaan suoran yhteyden ikurilaisille keskustaan Pispalan valtatien kautta. Näin koululaiset pääsevät suoraa mm. Kaarilan ja Pispan kouluihin. Kun vielä linja nro 21:lle tulee ruuhka-aikaan ylimääräinen Y-vuoro, vuorotiheys jopa hieman paranee Ikurin alueella.

Lamminpääläisten osalta neuvottelut Länsilinjojen kanssa ratkaisevat lopullisen palvelutason. Ainakin arki-iltojen lisävuorojen ja kaluston osalta on tulossa parannuksia. Viikonloppujen lisävuorot ovat rahakysymyksiä, joten niiden saaminen ei ole vielä kirkossa kuulutettua.

Olen kuitenkin tyytyväinen, että alkuperäinen virkamiesesitys ei mennyt kokonaisuudessaan läpi, vaan Länsi-Tampereen liikenteeseen saatiin tehtyä parannuksia.


Kommentit

8.8.2012 0.02  Lamminpäästä

Tuohon jää vieläkin ongelmaksi se että Linja 21 ei oikeasti palvele Lamminpäätä kuten linja 14, vai kuinka moni Vuorentaustantien korkeudelta kävelee Lannemäen tai Epilänharjun edustalle (tien toiselle puolelle ylittäen Myllypuronkadun) päästäkseen Lielahteen kauppaan. Kauppakassit 21:n pysäkiltä kilometri ylämäkeen raahaten onkin sitten oma ongelmansa. En ymmärrä miksi 21 ei voinut kiertää Vuorentaustantie-Ylöjärventie-akselia linjan 14 tapaan, mutta harvemmilla pysäkeillä, tuskin olisi matka-aika pidentynyt tuosta.

Toisaalta, alkaisiko länsilinjat ajamaan myös esim. Lielahden Prisman vierestä reittejä, tulisi asiointiliikennettä Lamminpään kautta.

14.9.2012 20.18  Lisää busseja

Y 21 kulkee vain vähän aikaa aamusta. Pitäisi saada lisävuoroja myös päiväaikaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini