Talous nousee ylijäämäiseksi

Share |

Maanantai 25.1.2021 klo 17.45 - Pekka


Ohessa kaupunginvaltuustossa käyttämäni puheenvuoro liittyen kaupungin tilinpäätösennusteeseen:

"Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, hyvät valtuutetut,

Viime vuoden talous oli varsinaista vuoristorataa.

Viime vuoden talousarvion valmistelun yhteydessä tehdyt vaikeat päätökset nostivat kaupungin talouden monien vuosien alijäämien jälkeen tasapainoon. Talous oli tasapainossa myös alkuvuonna. Taustalla oli valtuustokauden aikana tehdyt 60 miljoonan euron säästöt ja 30 miljoonan euron tulopohjan laajentamiset mm. kuntaveron korotus.

Koronaepidemian rantautuminen Suomeen viime maaliskuussa vei kuitenkin pohjan tehdyltä työltä.

Tilanne kuitenkin muuttui syksyn aikana. Saamme pitkälti kiittää Sanna Marinin johtamaa hallitusta siitä, että kuntatalous on näin hyvässä tilassa. Hallituksen tekemät ratkaisut ovat lievittäneet ahdinkoamme merkittävästi. Kuluvan vuoden ennuste osoittaakin, että olemme pääsemässä selvästi positiiviseen tulokseen. Tämä on enemmän kuin loistava asia tässä tilanteessa ja helpottaa myös kuluvan vuoden taloutta.

Onneksemme meillä on ollut pätevät ja osaavat johtajat niin valtakunnan kuin paikallisella päätöksenteon tasolla.

Haluan tässä yhteydessä lausua myös omat ja ryhmäni kiitokset kaupungin henkilöstölle, joka on venynyt ja joustanut erinomaisella tavalla tässä vaikeassa tilanteessa. Kaupunki on onnistunut välttämään lomautukset, mikä on ollut tässä tilanteessa oikea ratkaisu."

Avainsanat: talous, Tampere


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini