Tervetuloa Tampereelle puoluekokousväki!

Share |

Lauantai 22.8.2020 klo 13:41 - Pekka


Tässä viestinit puoluekokousedustajille.
Hyvät Ystävät!
Tervetuloa Tampereelle! Helsinki on Suomen pääkaupunki. Mutta Tampere on Suomen teatteripääkaupunki, siipipääkaupunki ja saunapääkaupunki. Näin ainakin, jos tilastoja uskotaan. Yleensähän tamperelaiset eivät tee asioistaan numeroa, mutta nyt haluaisin nostaa muutaman asian esille. Jos puoluekokouksen jälkeen aikaa liikenee, kannattaa tutustua kaupungin omaleimaiseen kulttuuriin. Ja voihan Tampereelle tulla muutoinkin. Tässä vinkkini kokousväelle:
 
Teatteria
Asukkaita kohde Tampereella myydään eniten teatterilippuja Suomessa. Sen vuoksi olemme nimenneet Tampereen Suomen teatteripääkaupungiksi. Teatteritarjontaa on yllin kyllin. On isoja ja pieniä teattereita. Demari suuntaa askeleensa luonnollisesti kohti Hämeenpuistoa ja Tampereen työväen teatteria, joka on lähes 120-vuotinen historiansa aikana noussut Suomen kolmanneksi suurimmaksi teatteriksi.

Näytäntökausi alkaa elo-syyskuun vaihteessa, joten puoluekokousväki ei pääse ihan vielä nauttimaan teatterista. Myös korona asettaa kapuloita rattaisiin, mutta näillä näkymin kausi aloitetaan poikkeusjärjestelyin. Syksyn ohjelmistosta poimin kolme kiinnostavaa näytelmää:
* Helsingin kaupunginteatterissa täysille saleille esitetty Kinky Boots saa ensi-iltansa 26.9. suurella näyttämöllä. Tämä esitys on takuuvarmaa laatua musikaalien ystäville. Rooleissa nähdään mm. Lauri Mikkola ja Petrus Kähkönen.
* Huumorin ystäville suosittelen Eino Salmelaisen näyttämöllä ensi-iltansa 22.9. saavaa Tuomas Kyrön tekstiin pohjautuvaa Mielensäpahoittaja Eskorttia Etsimässä. Rooleissa Esko Roine, Miia Selin ja Aimo Räsänen.
* Draaman ystäville suosittelen Maiju Lassilan tekstiin pohjautuvaa ja Sirkku Peltolan ohjauksessa olevaa Ikiliikkujaa. Se saa ensi-iltansa Eino Salmelaisen näyttämöllä 16.10. Rooleissa mm. Teija Auvinen, Tom Lindholma, Auvo Vihro.
 
 
Yleiset saunat
Kun hengen ravintoa on saatu tarpeeksi, voisi pulahtaa järveen saunan kautta. Yleisten saunojen suosio on suorastaan räjähtänyt viime vuosina. Tosin korona on tuonut lauteille tilaa viime aikoina. Mikäli olet saunan ystävä tässä muutama vinkki:
Lempisaunapaikkani on Rauhaniemi ja Rauhaniemen kansankylpylä. Siellä mieli lepää Näsijärven laineita katsellen. Ison saunan lisäksi löytyy myös pieni sauna, jossa on miedommat löylyt. Rauhaniemen vetovoimaa lisää se, että sinne pääsee kätevästi myös julkisilla. Linja nro 2 vie perille asti. Lisätietoja: https://www.rauhaniemi.net/
 
Toinen Näsijärven rannalla sijaitseva suosittu sauna on Kaupinojan sauna. Sauna on hieman kauempana keskustasta ja julkiset eivät toimi yhtä hyvin. Mutta saunarakennus on uudempi kuin Rauhaniemessä ja tilaa on enemmän. Lisätietoja: https://www.talviuimarit.fi/
 
Myös kaupungin sykkeessä on useita saunoja, ja yksi niistä on myös järven rannalla. Saunaravintola Kuuma on samankaltainen konsepti kuin Helsingin Löyly. Saunan yhteydessä on isot terassi- ja ravintolatilat. Kuuma sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Keskustorilta Laukontorilla Ratinan Vuolteen rannalla. Lisätietoja: https://saunaravintolakuuma.fi/
 
Siivet
Tamperelaiset syövät kanansiipiä eniten Suomessa per nuppi. Tarina kertoo, että NHL-jääkiekkoilijat toivat siivet Tampereelle, ja nykyään erilaisia siipiravintoloita on useita. Jos itse käyn ulkona syömässä, suunta on yleensä siiville. Vaihtoehtoja riittää. Tässä niistä kolme:
 
Sticky Fingers sijaitsee lähellä rautatieasemaa Tuomiokirkonkadulla. Monipuolisen siipimenuun kruunaa luuttomat täyslihasiivet. Niitä voi siis syödä haarukalla, eikä tarvitse sotkea puolta naamaa syödessä. Lisätietoja: https://www.stickywingers.fi/
 
Siipiveikot on Suomen vanhin siipiravintola. Ravintolan historia ulottuu 1990-luvun alkuun. Nykyään heillä on Tampereella kaksi ravintolaa ja muutama ravintola pääkaupunkiseudulla. Lisätietoja: https://siipiweikot.fi/tampere/
 
Useimmiten käyn kuitenkin salakapakan tunnelmaa jäljittelevässä Speakeasyssä. Se on oikealla puolella koskea eli länsipuolella Finlaysonin alueella (asun Länsi-Tampereella, ja Tammerkoski on ollut aina eräänlainen henkinen raja asumistottumuksien osalta tamperelaisille). Ravintolareissun yhteydessä voi tutustua kaupungin teolliseen historiaan ja vaikkapa Työväenmuseo Werstaaseen, joka sijaitsee 50 metrin päässe ravintolasta. Lisätietoja: http://www.speakeasy.fi/finlayson/
 
Tuli vähän pitkänlainen sepustus, mutta toivottavasti moni jaksoi lukea loppuun asti. Vielä kerran, tervetuloa Tampereelle! Viihtykää ja tuhlatkaa kaikki rahanne täällä. Samalla työllistätte tamperelaisia! Nähdään kokouksessa ainakin osan kanssa ja loppujen kanssa etäyhteyksien kautta!
 
Pekka Salmi
Pirkanmaan puoluekokousedustajien puheenjohtaja
Tampereen SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini