Hyvän hallinnon vastainen toiminta

Share |

Maanantai 21.10.2019 klo 20:46 - Pekka


Ohessa kaupunginvaltuustossa käyttämäni puheenvuoro kaupunginvaltuustossa. Valtuusto käsitteli hyvän hallinnon vastaista toimintaa hallituksen jäsenen valinnassa. Kyse oli ns. Finnpark-jupakassa

”Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, hyvät valtuutetut,

Tämä asia on äärimmäisen ikävä kaupungin kannalta

Kaupungin sisäisen valvonnan, virkamiesten ja kaupunginhallituksen toiminta asiassa on ollut perusteltua. On ollut hyvä, että asia on selvitetty avoimesti ja perusteellisesti. Kaupunginhallituksen päättämät sanktiot ovat olleet myöskin perusteltuja. Kaupungin ylin johto antaa omalla toiminnallaan esimerkkiä koko kaupunkiorganisaatiolle. Tämän vuoksi sanktiot olivat välttämättömiä. Muutoinhan organisaatiolle olisi välittynyt viesti, että ohjeiden ja hyvän hallinnon noudattaminen ei ole tärkeää.

Se seikka, että asia on käsitelty julkisella asialistalla kaupunginhallituksessa ja nyt kaupunginvaltuustossa lisää myös sanktion kovuutta. Ikävä julkisuus toimii myös rangaistuksena asianosaisille.

Asiaan liittyy myös lieventäviä asianhaaroja. Ensinnäkin on tärkeää todeta, ettei kaupunginhallitus katsonut aiheelliseksi tehdä poliisille tutkintapyyntöä. Ei ole siis syytä epäillä rikosta. Vaan kyse on sisäisten ohjeiden rikkomisesta ja hyvän hallinnon pelisääntöjen rikkomisesta.  

Toinen asia liittyy asianosaisten saamaan väärään tietoon asiassa. Atanas Aleksovski johti tietoisesti asianosaisia harhaa antamalla tilanteestaan väärää tietoa. Kummolan, Yli-Rajalan ja Lylyn olisi pitänyt luottaa enemmän poliisilta saatuihin tietoihin 13.4. jälkeen ja toimia tietojen edellyttämällä tavalla.”


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini