Valtuustokysely Esperian toiminnasta Tampereella

Share |

Keskiviikko 30.1.2019 klo 9:14


Ohessa juuri medialle lähtenyt tiedote valtuustokyselystämme liittyen vanhustenhoidon tilanteeseen ja Esperia Caren toimintaan Tampereella:
 
"SDP:n valtuustoryhmä: Valtuustokysely Esperia Caren toiminnasta Tampereella
 
Uutiset hoivayhtiö Esperia Caren vanhustenhoidon laiminlyönneistä Kristiinankaupungissa ovat herättäneet huolta myös Tampereella ikäihmisten palveluiden tilanteesta. Tampereella on kahdeksan Esperi Caren omistamaa hoivakotia ikäihmisille. Päihde- ja mielenterveyskuntoutujille on Tampereella kolme kotia. Esperi on jo vuosia ollut Tampereen kaupungin sopimuskumppani.

SDP:n kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Aila Dündar-Järvinen onkin jättänyt valtuustokyselyn vanhustenhoidon tilanteesta Tampereella ja Esperia Caren toiminnasta.
- Kaupunginvaltuuston on saatava tietää, onko tilanne hallinnassa Tampereella, ja onko hoitolaitoksiin tehdyissä tarkastuksissa havaittu puutteita. Haluan myös tietää, mihin toimenpiteisiin Tampereen kaupunki aikoo ryhtyä, että samanlaista hoidon laiminlyöntiä kuin Kristiinankaupungissa, ei tapahdu Tampereen hoitokodeissa. Jokainen ansaitsee arvokkaan ja turvallisen ikääntymisen. Viime kädessä kaupunginvaltuusto vastaa tämän tavoitteen toteutumisesta, perustelee Dündar-Järvinen kyselyään.

Dündar-Järvinen puuttuu kyselyssään myös julkisuudessa olleisiin tietoihin, että pääomasijoittajien enemmistöomistuksessa oleva Esperi Care välttelee Suomessa veroja korkojärjestelyllä. Finnwatch kertoo, että pääomasijoittaja omistaa yhtiötä veroparatiisin kautta. Esperi Caren yhtiön toimitusjohtaja keräsi vuonna 2017 yrityksestään lähes kuuden miljoonan euron vuositulot.

Valitettavasti Esperi Care ei ole ainoa yksityinen hoivapalveluita tuottava yhtiö, joka on saanut viranomaisten huomautuksia hoidon puutteista. Ylen selvityksen mukaan myös Suomen suurin hoivapalveluyhtiö Attendo painii samankaltaisten ongelmien kanssa. Pääsyynä ongelmiin on, että hoitohenkilökuntaa on liian vähän. Aluehallintovirastojen tarkastuksissa on paljastunut epäkohtia ympäri maata viime vuosina.

Tampereen SD. valtuustoryhmän puheenjohtajan Pekka Salmen mielestä esimerkit osoittavat, että moni hoiva-alan yritys asettaa liiketoiminnan voitot ikäihmisten hyvinvoinnin edelle. Näin ei voi olla jatkossa.
- Väistämättä tulee mieleen, että Tampereen kaupungin tulisi itse tuottaa nykyistä enemmän hoivakotipalveluita ikäihmisille. Julkisesti tuotettuja palveluita on helpompi valvoa ja mahdollisiin epäkohtiin puuttuminen voidaan tehdä tehokkaasti, kertoo Salmi.
 
Lisätietoja:
Kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen puh. 041 5732031.
SD. valtuustoryhmän pj. Pekka Salmi puh. 050 5658898."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini