Jätetään Kauppi rauhaan

Share |

Tiistai 10.4.2018 klo 10:25 - Pekka


Aamulehti kirjoitti tänään Ruotulan golfkentän tulevaisuuden maankäyttövaihtoehdoista. Valmistuneen selvityksen pohjalta vaihtoehto B näyttäisi vahvalta. Siinä asuntoja tulee alueelle 10000 asukkaalle ja golfkenttä siirtyy syvälle Kaupin metsiin.

Viime valtuustokaudellahan asiaa selvitettiin yleiskaavatyön yhteydessä. Alkuvaiheessa kannatin ajatusta, että golfkenttää työnnetäisiin pohjoiseen, jotta asuntorakentamiselle saataisiin tilaa Teiskontien varteen ja mahdollisesti ratikan laajennuksen varrelle. Kun kuitenkin kävi ilmi, että golfkentän siirtäminen pohjoiseen olisi johtanut Kaupin metsien kaatamiseen hehtaarikaupalla, pyörsin kantani. Uhraus olisi liian kova. Kauppia on nakerrettu jo ihan riittävästi.

Niinpä kannatankin golfkentän siirtämistä Pirkkalaan. Se on yhdyskuntarakenteen, talouden ja kestävän kehityksen kannalta järkevin vaihtoehto. Ruotula on kohtuullisen lähellä keskustaa, ja sopii erinomaisesti asuinalueeksi. Golffia voidaan pelata sivummallakin. Ihmettelen, miksei kestävän kehityksen näkökulmaa huomioitu juuri lainkaan virkamiesselvityksessä. Selvitys keskittyi lähinnä golffaajien näkökulmaan ja maankäytön suunnitteluun.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini