Roosa ja Arttu ripille

Share |

Tiistai 25.7.2017 klo 13.40 - Pekka


Vietimme viime lauantaina Roosan ja Artun rippijuhlia. Kaikki meni putkeen. Sää suosi juhlijoita, ja niin juhlan kohteet kuin vieraat olivat tyytyväisiä. Roosan ja Artun lapsuus on nyt takana päin ja nuoruus alkaa. Pidin heille onnittelupuheen, jossa purin tuntojani tässä hienossa hetkessä:

"Onneksi olkoon Roosa ja Arttu! Tänään on teidän päivänne. Ripille pääsy on tärkeä vaihe nuoren elämässä. Lapsuus jää taakse ja nuoruus alkaa. Etenette vähitellen kohti aikuisuutta, mutta kiirettä ei ole.

Täytyy sanoa, että aika on mennyt nopeasti. Tuntuu, kun vielä hetki sitten siivoiltiin Roosan huoneen lattialta glitterin pölyä askartelujen jäljiltä, tai itse asiassa koko kämpässä. Artun huoneessa piti väistellä legoja ja Brio-junaradan osia. Nyt ovat muut kuviot menossa.

Täällä paikalla on muitakin vanhempia, äitejä ja isiä. Jokainen vanhempi haluaa aina lapsensa parasta. Kun lapsi varttuu, myös vanhemman huolenaiheet muuttuvat. Kun olitte pieniä, toivoimme teille pitkiä yöunia ja hyvää ruokahalua. Nyt ei näistä asioista tarvitse huolehtia. Uni maistuu ja ruokaa kuluu kiitettävästi, varsinkin Artulla.

Sen sijaan elämän isot ratkaisut häämöttävät edessä. Lähestytte elämänne taitekohtaa. Muutaman seuraavan vuoden aikana käytte lukion ja hakeudutte jatko-opintoihin. Sen jälkeen pitää saada jalka työelämän oven väliin. On tärkeää, että jokainen löytää oman paikkansa ja oman juttunsa. Näitä asioita mekin pohdimme.

Olen kuitenkin täysin vakuuttunut, että kumpikin teistä löytää oman paikkansa. Teillä on kummallakin vahvuuksia, joiden varaan voi rakentaa tulevaisuutta. Roosa on itsenäinen, ajatteleva ja rohkea nuori naisen alku. Pärjäät koulussa loistavasti, pystyt analyyttiseen pohdintaan, olet kiinnostunut siitä mitä ympärillämme tapahtuu ja sinulta löytyy kykyjä myös luovissa taideaineissa. Kaikki on mahdollista! Kirjoitimme onnittelukorttiisi mietelauseen: ”Käännä katseesi aina valoa kohti, silloin varjot jäävät taaksepäin.” Ei siis kannata murehtia pikkuasioita. Hyvistä asioista saa voimaa harmaaseen arkeen.

Arttu on puolestaan huumorintajuinen, fiksu ja suoraselkäinen miehen alku. Vahvuutena etenkin liikunnallisuus ja joukkuepelaajan luonne, jolle on varmasti kysyntää aikanaan myös työelämässä. Kirjoitimme onnittelukorttiisi mietelauseen: ”Elä tätä päivää, uneksi huomisesta, opi eilisestä.” On hyvä, että ihmisellä on unelmia. Unelmat antavat voimaa ja tarkoitusta elämälle. Menneestä kannattaa aina oppia. Mutta elämää pitää elää tänään. Tarttua hetkeen ja tehdä asioita, jotta huomisen unelmat toteutuisivat.

Tuo elämä mitä tahansa tullessaan, olette aina meidän lapsiamme. Mitä tahansa elämässänne kohtaatte, niin voittoja tai tappioita, meihin voi aina turvautua. Kaikkea hyvää! Olette rakkaita!"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini