Tesomaa suunnitellaan nyt liikaa kaupan ehdoilla

Tesoman keskusta kokee lähivuosina ison muutoksen, kun nykyisten kolmen liiketilan paikalle rakennetaan uusi liikekeskus Tesomankadun ja Tesoman valtatien kulmaan. Liikekeskuksen mahdollistaman asemakaavan laadinta on loppusuoralla.

Liikekeskuksen rakentaminen on pääsääntöisesti myönteinen asia Tesoman alueelle. Tällä hetkellä ihmiset joutuvat lähtemään Lielahteen, keskustaan, Pirkkalaan tai Nokialle ostaakseen esim. vaatteita tai jalkineita. Liikekeskus tuo alueelle kauan kaivattuja kaupallisia palveluita.

Liikekeskuksen suunnittelun yhteydessä on pidetty useita yleisötilaisuuksia ja alueen asukkaat ovat päässeet sanomaan sanansa asioihin. Valitettavasti täytyy todeta, että tesomalaisia on kuultu, muttei kuunneltu. Tesoma-seuran ja Länsi-Alvarin edustajat ovat tuoneet hankkeen alusta alkaen huolensa liikekeskuksen huoltoliikenteestä esiin. Raskaan liikenteen reitti on suunniteltu kulkevan ahdasta Tesomankujaa pitkin asuintalojen ja päiväkodin vierestä. Osin näiden suunnitelmien vuoksi kaava palautettiin uudelleen valmisteluun kaupunginhallituksessa.

Uusimmat tiedot hankkeen etenemisestä eivät lupaa hyvää asukkaiden mielipiteen huomioimisen kannalta. Kaupan ja rakennusliikkeen edustajat aikovat pitää tiukasti kiinni omista suunnitelmistaan, ja huoltoliikenteen reittiä ei olla muuttamassa. On valitettavaa, että tesomalaisten uutta keskustaa ja kohtauspaikkaa suunnitellaan yksin kaupan ehdoilla.

En voi käsittää, miksei huoltoliikennettä siirretä kulkemaan Tesomankadun kautta. Luulisi, että kaupantoimijatkin haluaisivat viedä tärkeää hankettaan eteenpäin yhteistyössä asukkaiden kanssa. Tesomalaisia ja alueen muita asukkaita vartenhan liikekeskus rakennetaan. 

 

Pekka Salmi (sd.)
Kaupunginvaltuutettu Ikurista