Harrastusolosuhteita parannettu Tampereella

Share |

Sunnuntai 26.3.2017 klo 22.23 - Pekka


Tampereen kaupunki on panostanut huomattavia summia liikuntapaikkarakentamiseen ja lasten sekä nuorten harjoitteluolosuhteiden parantamiseen. Muutama vuosi sitten valmistunut Ikurin liikuntahalli on saanut kiitosta voimisteluseuroilta, joiden toimintamahdollisuudet paranivat kertaheitolla. Halli on houkutellut jopa ulkomaalaisia seuroja pitämään harjoitteluleirejään Tampereella. Liikuntahalliin rakennettiin harjoittelutilat myös tanssiseuroille ja kahdelle pienelle salibandykentälle.

Paikallisten urheiluseurojen aloitteesta käynnistynyt Tesoman palloiluhallin suunnittelu ja rakentaminen oli usean vuoden poliittisen väännön tulos. Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä. 7,5 miljoonaa euroa maksanut halli paransi harjoitteluolosuhteita huomattavasti erityisesti koripallon ja futsalin osalta. Mutta hallia käytetään myös mm. salibandyn SM-sarjan peleihin ja erilaisiin kilpailuihin kuten tänään.

Viime vuosina kaupunki on saneerannut Pyynikin ja Kalevan uimahallit, perusparantanut Ratinan stadionia, rakentanut uusia tekonurmia ja ulkokuntosaleja.

Kuluvana vuonna rakennetaan kansainväliset mittapuitteet täyttävä frisbee-golfrata Niihamaahan, maauimala Kalevaan, tekojäärata Sorsapuistoon ja Tesoman jäähallin saneeraus valmistuu. Suunnitelmat Tammelan jalkapallostadionin uudistamiseksi on tehty ja rakentaminen käynnistyy vuonna 2018. Kaukajärven ja Hervannan vapaa-aikakeskukset ovat myös saneerauslistalla.

Mielenkiintoinen tulevaisuuteen tähtäävä hanke on Hakametsän urheilukampus. Siinä vaiheessa, kun Kansi Areena hanke valmistuu radan päälle kaupungin keskustaan, Hakametsän jäähalli muutetaan muiden urheilulajien käyttöön. Tontti on väljä ja mahdollistaa alueen kokonaisvaltaisen kehittämisen ja rakentamisen. Olemmekin laatimassa suunnitelmia Hakametsän urheilukampuksen luomiseksi. Kampuksesta voisi rakentaa valmennuksen, harrastamisen ja huippu-urheilun keskuksen. Kaupungilla olisi mahdollisuus profiloitua eri lajien edelläkävijänä uudella tavalla. Varalan urheiluopisto on hankkeessa tärkeä yhteistyökumppani.

Eli paljon on tehty ja tullaan tekemään liikuntaharrastusolosuhteiden parantamiseksi Tampereella monen eri lajin näkökulmasta.

Olosuhteiden kehittäminen on tärkeää lajissa kuin lajissa. Mutta toiminnan sisällön luovat kuitenkin lajien harrastajat, valmentajat ja seurojen vapaaehtoiset toimijat.


Kommentit

15.4.2018 22.22  Markku Kaukonen

Velodromi pyöräilijöille kuten siellä oli kun jäähalli oli uusi! Kori, lentopallo kenttä ja nyrkkelyottelut hakametsään ym..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini