Työllisyys on ykkösasia

Share |

Keskiviikko 1.3.2017 klo 13.20 - Pekka


Julkistimme tänään Tampereen SDP:n poliittisen ohjelman. Ohjelman kärkenä on työllisyys:

SDP – Työllisyys on ykkösasia


Tamperetta on rakennettu vuosikymmenet vahvasti sosialidemokraattien arvomaailman pohjalta. Näin on oltava jatkossakin. SDP:n tavoitteena on oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja yhteisvastuuseen perustuva Tampere, jossa jokainen voi toteuttaa itseään ja hankkia elämänsä menestyksen eväät. Kaikki pidetään mukana!

Tampereen suurin haaste on korkea työttömyys. Työllisyyden parantaminen on nostettava kaupungin ykköshankkeeksi. Haluamme Tampereesta kaupungin, jossa kaikille halukkaille nuoremmista vanhempiin on tarjolla laadukasta ja inhimillistä työtä. Työ on inhimillisen elämän perusedellytys ja parasta sosiaaliturvaa.
Maakuntauudistuksen toteutuminen merkitsee kaupungin painopisteen muuttumista yhä enemmän elinvoimaa luovaksi yhteisöksi. Koulutus ja sivistys, kulttuuri ja vapaa-aika, maankäyttö, liikenne ja infra sekä elinkeinopolitiikka ovat jatkossa keskeiset elinvoiman tekijät.

SDP:n sosiaali- ja terveyspalvelumallissa perustan luovat edelleen julkiset palvelut, joita kolmas sektori ja yritykset tarvittaessa täydentävät. Yhteisesti kerätyt verovarat on tarkoitettu palveluihin, hoivaan ja huolenpitoon, ei yksityisten yritysten voittoihin tai veroparatiiseihin. SDP ei hyväksy julkisten palveluiden pakkoyhtiöittämistä.

Maan hallitus on kohdistanut merkittäviä leikkauksia koulutukseen. Koulutuksen määrärahojen leikkaaminen on lopetettava. Laadukas koulutus ja varhaiskasvatus luovat kaupunkimme menestyksen perustan.
Julkisista peruspalveluista tulee pitää kiinni ja niiden laatua on parannettava. Kasvava kaupunki tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa niin lapsille kuin vanhuksille. Perusterveyden- ja vanhustenhuollon vahvistamista on jatkettava.

SDP:n tavoitteena on monipuolinen asuntotarjonta eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kohtuuhintaisen vuokra- ja omistusasumisen lisäämiseen. Keskeistä on pitää kiinni kaupungin aktiivisesta maapolitiikasta ja kaavoituksen kehittämisestä. Yhteisöllisen asumisen kysyntää tulee vastata.

Ilmaston lämpeneminen koskettaa kaikkia maapallon asukkaita. Tamperelaiset eivät elä lintukodossa, jonne maailman tuulet eivät puhaltaisi. Kaupungin on tehtävä voitavansa ja kannustettava muita toimijoita kasvihuonekaasujen vähentämiseksi. Tavoitteena on tehdä Tampereesta hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

SDP sitoutuu läpinäkyvään ja oikeudenmukaiseen politiikkaan yhteistyössä muiden puolu­eiden kanssa. Sosiaalisesti eheä kehitys voidaan yhdistää taloudelliseen menestymiseen. Sosialidemokraatit pyytävät tamperelaisten laajaa tukea tavoitteidensa taakse.


Atanas Aleksovski                                 Pekka Salmi
Puheenjohtaja                                       Puheenjohtaja
Tampereen Sosialidemokraattinen           Tampereen Sosialidemokraattinen
Kunnallisjärjestö ry                                valtuustoryhmä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini