SDP suurimmaksi Tampereella

Share |

Lauantai 25.2.2017 klo 23.15 - Pekka


Kuntavaalit lähestyvät. Vaalipäivä 9.4. lähestyy kovaa vauhtia. Dosentti Pertti Timosen vaaliennusteen mukaan SDP olisi nousemassa Tampereen suurimmaksi puolueeksi 18 paikallaan. Eli lisäystä kaksi paikkaa. Seuraavana Kokoomus 15 paikkaa. Kolmanneksi suurin puolue olisi Vihreät 12 paikalla, sitten Vasemmistoliitto 8, PS 6, Keskusta 3, Kd 2, Sit 2 ja TaVa 1 paikkaa.

Demareiden suurin kompastuskivi saattaa Timosen mukaan olla, että puolue ei ole asettanut pormestariehdokasta, joten keskusteluissa ajaudutaan helposti paitsioon. Timonen kertoi näkemyksiään Kauppakamarin teollisuusvaliokunnan tilaisuudessa, jossa olin apulaispormestari Leena Kostiaisen kanssa keskustelemassa talous- ja työllisyyspolitikasta viime viikon torstaina.

Timosen ennuste voi osua kohdalleen. Neljä vuotta sitten Sosialidemokraattien valtakunnallinen kannatus oli historiallisen alhainen jääden 19,6 prosenttiin. Nyt galluppien mukaan kannatus olisi 21 prosentin paikkeilla. Tämä antaa paikalliselle tasolle aivan erilaiset lähtökohdat. Demareiden kannatus Tampereella oli neljä vuotta sitten 4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin maassa keskimäärin. Jos tuo neljä prosenttia pitää edelleen kutinsa, nousemme ohi Kokoomuksen.

Mutta yhtään ei ole annettu. Paljon riippuu vaaleja edeltävistä TV-väittelyistä ja paikallisesta vaalityöstä. Timosen ennuste on kuitenkin vain ennuste. Vaatii paljon onnistumisia, jotta tuo ennuste toteutuu. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini