Rauhallista Joulun aikaa!

Share |

Sunnuntai 25.12.2016 klo 12.51 - Pekka


Oikein Rauhallista Joulun aikaa kaikille blogini lukijoille! Salmen perheen joulu on sujunut varsin perinteisissä merkeissä. Kuusi haettiin vaimon suvun metsistä Vesilahden Krääkkiöstä jo edellisenä viikonloppuna ja koristeltiin saman tein. Pidin kaksi palkatonta vapaapäivää torstaina ja perjantaina, jolloin siivosimme lasten kanssa koko talon lattiasta kattoon. Samalla käytiin ruokakaupassa, pesin auton ja vein joulumuistamisia ystäville. Aaton aattona teimme hautausmaakierroksen Vesilahden kautta Vatialaan, ja muistelimme kuolleita isovanhempia.

Olemme viettäneet joulun aina kotona. Niin tänäkin vuonna. Aina silloin tällöin tulee mieleen, että olisi hienoa viettää joulu Lapissa tai ulkomailla. Mutta toisaalta joulun tekevät kotoisat tuoksut, tunnelmat ja maut. Olisiko niitä muualla? Toisaalta ainakin Lapissa pääsisi nauttimaan talvisista maisemista ja hiihtokeleistä. Musta joulu kieltämättä latistaa hieman tunnelmaa.

Jouluaattona äitini, anoppi ja hänen poikaystävänsä olivat meillä joulun vietossa. Syötiin hyvin, kuunneltiin joululauluja ja avattiin paketteja. Tänään menemme samalla porukalla syömään äitini luokse. Huomenna kierrokset kasvavat, kun vaimon siskon perhe tulee meille kylään. Heillä on 5-vuotiaat kaksoset, joten vauhtia riittää.

Ensi viikko on onneksi rauhallinen töiden osalta. Vain torstaina on yhdyskuntalautakunnan kokous. Muutoin yritän tehdä etätöitä ja palautua erittäin raskaasta syksystä. En muista, että olisiko koskaan ollut näin paljon isoja asioita päätettävänä: raitiotie, sote-uudistus, toimintamallin uudistus, talousarvio ja iso nippu tärkeitä kaavahankkeita. Nyt kerätään voimia. Keväällä on tiukka rutistus edessä, kun kuntavaalit käydään huhtikuussa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini