Länsi-Tampereen palvelut parantumassa

Share |

Maanantai 21.11.2011 klo 12.35 - Pekka


Kaupungin vuoden 2012 talousarvio tuo tullessaan useita parannuksia länsitamperelaisten palveluihin. Yli kymmenen vuotta vireillä ollut Tohlopin talviuintisauna rakennetaan vihdoin ensi vuonna. Rakentamiseen on varattu 500 000 euroa ja käyttökustannuksiin 100 000 euroa. Esitin hankkeen toteuttamista ryhmien välisissä budjettineuvotteluissa, ja esitykseni hyväksyttiin yksimielisesti. Käyttäjiä saunalla tulee olemaan runsaasti. Noin 300 talviuimaria odottaa jo kuumeisesti saunan tuloa.

Olen pitänyt sitkeästi Kalkunvuoren alueen palveluvajetta esillä. Muutama vuosi sitten rakennetulla uudella asuinalueella ei ole muita kunnallisia palveluita kuin TKL:n bussi nro 1, joka ajaa Kalkunvuoren läpi. Lapsiperheitä on kuitenkin muuttanut alueelle paljon, ja tarvetta niin päivähoito- kuin koulupalveluille on runsaasti. Ensi vuodelle on varattu suunnitteluraha päiväkodin rakentamiseksi Kalkunvuoreen. Päiväkoti rakennetaan vuosina 2013-14. Päiväkodin yhteyteen tulee lisäksi esiopetusta ja myös 1-2 luokkien opetusta selvitetään. Vihdoin Kalkunvuoressa alkaa jotain tapahtua. Tein asiasta valtuustoaloitteen vuosi sitten.

Myös Niemenrannan päiväkoti etenee. Päiväkodille on budjetissa suunnitteluraha vuodelle 2012 ja rakennusrahat vuodelle 2013.

Tesoman yhtenäiskoulu toteutuu. Vuodelle 2013 varataan määräraha suunnittelua varten. Ajatuksena on, että nykyisen Tesoman koulun yhteyteen rakennetaan tilat vuosiluokkien 1-6 oppilaille. Toivottavasti koulu saa selvän piristysruiskeen, ja maine "huonona" lopullisesti katoaa hankkeen myötä. Uudet tilat antavat myös opetukselle enemmän mahdollisuuksia.

Tesoman koulun läheisyyteen rakennetaan vuosina 2013-14 uusi liikuntahalli. Budjettineuvotteluissa SDP sai aikaistettua hanketta vuodella. Liikuntahallin sijoittuminen koulun viereen vahvistaa Tesoman koulun liikuntapainoitteisuutta ja siten myös koulun vetovoimaa.

Eli näyttää aika hyvältä. Jatkossa täytyy varmistaa, että hankkeet etenevät suunnitellusti maaliin asti.


Kommentit

1.12.2011 19.58  Laina

Mielenkiintoinen aihe on kommentin arvoinen - vaikkakin vähän myöhässä. Sinun kannattaisi kirjoittaa tästä aiheesta lisää. Tsemppiä :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini